Tüccar Olan Çoban Masalı

Tüccar Olan Çoban Masalı

Tüccar Olan Çoban Masalı

Deniz kıyısına yakın meralarda sürüsünü otlatan bir çoban, bir gün bir kayanın üzerine oturup kendisini rüzgarın serinliğine bıraktı. Güzel bir yaz günüydü, okyanus sessiz sakin çarşaf gibi uzanıyordu. Böylece oturmuş, denizdeki yelkenlileri seyrederken;? Eğer benimde bir yelkenlim olsaydı, uzaklardaki yabancı ülkelere giderdim ve mesut olurdum? diye düşündü.

 

Bu arzusu o kadar dayanılmaz bir hal aldı ki, bir gün bütün sürüsünü sattı ve küçük bir gemi satın aldı. Denize açıldı. Ne yazık ki , seyahatinin ikinci gününde bir fırtına çıktı ve çoban gemisindeki bütün malı denize atmak zorunda kaldı. Fakat bu da yetmedi, dalgalar gemiyi kayalıklara sürükleyip parçaladılar. Çoban hayatını çok zor kurtardı. Ve bu olaydan sonra sürüsünü güderek kazandığı para ona çok tatlı gelmeye başladı.

 

Zaman geçti. Çoban iyi çalışması sayesinde tekrar eski servetini kazandı. Yine deniz kıyısındaki kayanın üzerinde oturmuş hayaller kuruyordu. Bu sefer tüccar olmaya karar verdi. Bu sırada denizin dalgaları sanki onu kandırmak istermiş gibi ayaklarının üzerinde kıvrılıyordu. Bunun farkına varan çoban ? aptal deniz? diye haykırdı. ? Seninle ikinci defa iş yapacağımı mı sanıyorsun ? Kendine yeni kurbanlar arıyorsun değil mi ? Çoban yerinden kalkıp, sürüsünün yanına gitti. Bir daha bilmediği işlere girmedi.

Reyhan

Tüccar Olan Çoban masallar masal sitesi eğitici masallar masal oku masal dinle en güzel masallar Ezop masalları

Tüccar Olan Çoban Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Tüccar Olan Çoban Masalı İçin Yorumlar

ESMAUR sari : kisaydi ama cok guzeldi

esmanur : çok güzel ve hoştu

ESMANUR : ÇOK GÜZEL VE HOŞTU

Yazılan 3 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Tüccar Olan Çoban Masalı