Sevinç Çığlıkları Masalı

Sevinç Çığlıkları Masalı

Sevinç Çığlıkları Masalı

Ahmet, bir sabah okula gidiyordu. Evleri kıyı boyunca uzayan yolun üzerindeydi. Evden okula yürüyerek gitmesi on beş dakikasını alırdı.

 

Elinde çantası, yeni, ütülü pantolonu ve mavi önlüğü üzerindeydi, ağır ağır yürüyordu. Derken başına bir şeyin değip geçtiğini hissetti. Başını kaldırdı. Bu bir kırlangıçtı. Sanki Ahmet'e bir şey söylemek istiyordu.

 

- Acaba benden ne istiyor?

 

Ahmet etrafına bakındı. Yolda tek başına yürüyordu. Kırlangıç geri döndü. Alçalarak geldi. Ahmet başını eğmeseydi, kırlangıç ona çarpacaktı.

 

- Neden böyle yapıyor kırlangıç?

 

Kuşu izledi. Çantasını başının üzerine koyup bekledi. Kuş yeniden dönmüş ve saldırıya geçmişti. Bekledi. Kırlangıç bu kez ciik ciik... diyerek yanından uçup gitmişti.

 

Bunda bir iş vardı. Bir ağacın arkasına sinmiş bir kedi gördü. Kedinin başını göremiyordu. Ama bir şeyle uğraştığı belli idi.

 

Ahmet usulca yanaşıp baktı, kedi bir kuş yavrusu ile oynuyordu. Onu bir ayağı ile itiyor, havaya kaldırıyor sonra da üzerine atılıyordu.

 

Ahmet anlamıştı: Kırlangıç kendisinden yardım istiyordu. dersimiz.com Yavrusunun kurtarılması için onu uyarıyordu.

 

Ahmet birden kediye doğru koştu. Korkan kedi, yavruyu bırakıp kaçtı. Uzanıp yavruyu avucuna aldı.

 

Kedi az ileride durmuş, Ahmet'i izliyordu. Ahmet, yerden taş alıp atar gibi yapınca, kedi soluğu karşı bahçede aldı. dersimiz.com

 

Peki şimdi ne yapacaktı? Kuşun yavrusu elinde kalakalmıştı. Bunu anne kuşa nasıl verecekti? Yere bırakırsa, başka bir kedi kapabilirdi. Bekledi. Kırlangıç gidip geliyordu. Ahmet avucunu yukarı kaldırdı.

 

- Al işte yavrun, dedi.

 

Kırlangıcın yapacağı bir şey yoktu. Yavrusunu nasıl alırdı? Ahmet ağaçlara baktı. Acaba yuva hangisindeydi? Ama kırlangıçlar en çok çatılarda yuva yaparlardı. Avucundaki kuşa baktı. Daha kanatları tüylenmemişti. Bir yeri kanamadığına göre kedi ona zarar vermemişti. Ağaca yeniden göz attı. Yuvaya benzer bir şey yoktu. Az ilerideki eve döndü. Orada, bir köşede olabilirdi. Evet, işte yuva oradaydı. Çamur parçalarından örülmüştü. İçinde bir baş görünüp kayboluyordu.

 

Ana kırlangıç yeniden geldi. Ahmet'in yanından rüzgâr gibi geçti. Aaaa!... Bu da ne? Kırlangıç Ahmet'in elindeki yavruyu iki ayağının arasına almıştı. Havada asılı gibi duran yavruyu yuvasına bırakmaz mı? Derken bir cıvıltı başladı yuvada. Diğer yavrular kardeşlerine kavuşmanın sevincini yaşıyorlardı.

 

Ahmet de sevinmişti. Yavru sonunda yuvasındaydı. Kırlangıç yaklaştı. Ahmet'in etrafında sevinç çığlıkları atarak uçtu, uçtu. Ahmet kırlangıcın kendisine teşekkür ettiğini düşünüyordu. Sonra, zor durumda olan birine yardım etmenin gururuyla koşarak okuluna gitti.

 

Adnan ÇAKMAKCIOĞLU

Kırlangıç / Harf Yayınları

dersimiz.com

masal oku eğitici masallar masal sitesi çocuk masalları en güzel masallar ücretsiz masallar masal arşivi masal kitabı ücretsiz masallar bedava masal oku

Sevinç Çığlıkları Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Sevinç Çığlıkları Masalı İçin Yorumlar

İrem : Kısaca HARİKAYDI

Jisoom : Okuyim biii

DSVYGASDVUG : abi çok güzel

luna : COK GÜZEL KİM YADIYSA ELİNE KOLUNA SAĞLIK

Irem : Sitedeki en güzel masallardan birisi ve çok eğitici

Yazılan 5 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Sevinç Çığlıkları Masalı