Mucize Ihlamur Masalı

Mucize Ihlamur Masalı

Mucize Ihlamur Masalı

MUCİZE IHLAMUR

Masallar diyarından gelen mucize ıhlamurun kokusunu içimize çekmeye hazır olalım. 1, 2, 3 derin bir nefes alalım, arkamıza yaslanalım ve başlatalım masal saatimizi.

 

Bir varmış bir yokmuş ıhlamur beyaz ve sarı renkleri olan yeşil yapraklı bir bitkiymiş. Çiçekleri hoş kokulu, uzun boylu bir ağaçmış. Veee vücudumuza bir çok faydası varmış.Grip olduğumuzda, boğamız ağrıdığında bizi rahatlatırmış.

 

Dostluk ormanında yaşayan birçok hayvan varmış. Bu ormanda her zaman mutluluk sesleri, hoşsohbet, şarkılar ve sevinç kahkahaları olurmuş. Dostluk ormanının birde iyi kalpli, yardımsever bir kralı varmış.Kral aslanmış ve adı Ares'miş. dersimiz.com

Ares ormandaki kuralları öyle güzel ayarlamış ki herkes uyum içinde yaşıyor ve dostluk ormanında hiçbir sorun çıkmıyormuş.

 

Günlerden bir gün Ares kral çok hasta olmuş.Yatağından çıkamaz olmuş, kimseciklerle konuşmuyor yemek bile yiyemiyormuş.Bu duruma üzülen orman halkı adeta yasa boğulmuş.Ormanda kuşlar ötmüyor, maymundan daldan dala zıplamıyor, filler su göletlerinde oynamıyormuş.Ormandaki tüm hayvanlar çok ama çok mutsuzmuş. Kral Ares’in hastalığı ormanda yaşayan tün hayvanları derinden etkilemiş.

 

Bir gün ormana bir sincap gelmiş. Bu sincap hem çok akıllı hem de mucitmiş. Mucit sincap ormanın bu kadar sessiz olmasından hem kokmuş hem de ne olduğunu çok merak etmiş. Biraz yürüdükten sonra karşısına bir karınca çıkmış; ona neler olduğunu sormuş:

- Orman neden bu kadar sessiz? Burada senden başka yaşayan hiç kimse yok mu? Demiş.

Karınca:

- Ormanımızın kralı Ares çok hasta tüm orman üzüntüden hiç ses çıkarmıyor. Burası bizim dostluk ormanımız biz burada çok mutluyduk. Sevinç seslerimizi kaybettik Çünkü kralımız Ares için hiçbir şey yapamıyoruz. Hem sen de kimsin? Burada ne işin var? Seni daha evvel hiç görmedim, demiş.

Sincap :

- Buradan geçiyordum ormanın sessizliği beni çok etkiledi o yüzden neden bu kadar sessiz diye bakmak istedim. Benim kralınızı iyileştirmek için bir fikrim var haydi minik karınca tüm orman halkına meşe ağacının altına toplanmalarını söyle herkes oraya gelsin; demiş.

 

Karıncanın minik yüreği umutla dolmuş ve tüm orman halkına haber vermek için yola koyulmuş. Bir süre sonra tüm orman halkı meşe ağacının altında toplanmış. Fil, maymun, ördek, tavşan, yılan, zürafa hepsi oradaymış, mucit sincap konuşmasına başlamış.

- Ben mucit sincap. Kralınızın hasta olduğunu minik karıncadan öğrendim. Hastalığına iyi gelecek bir bitki biliyorum, demiş.

- Haydi hemen söyle nedir o bitki? diye hepsi bir ağızdan diye bağırmışlar.

Mucit sincap:

- Eğer ormanda ıhlamur bulup getirirseniz kralı onunla iyileştirebiliriz.

 

Hepsi birbirine bakmış. Ihlamur nasıl bir bitki bilmiyorlarmış.

 

Mucit sincap ıhlamurun nasıl bir bitki olduğunu anlatmış. Herkes aramaya koyulmuş. Aramışlar aramışlar henüz kimse bulup getirememiş. Üzgün yüzlerle meşe ağacına tekrar dönmüşler. Tam o sırada zürafa kocaman boyuyla ağzında bir tutam ıhlamur ile geliyormuş. Hepsi sevinç çığlıkları atmış. Mucit sincap hemen ıhlamuru hazırlamış ve kral Ares’e içirmeye başlamışlar. Önce istememiş Ares sonra iyi olacaksın diyen arkadaşlarının ısrarına dayanamayıp içmiş. Birkaç gün ıhlamuru içirmeye devam etmişler. Kral Ares daha iyi hissetmeye başlamış. İştahıda açılmış yemekte yemeye başlamış. Veee iyileşmiş. Kral Ares ve arkadaşları mucit sincaba çok teşekkür etmişler.

 

Artık sincabın gitme vakti gelmiş. Fakat orman halkı onun gitmesini hiç istememiş. Kral Ares‘te "Burası dostluk ormanı sen de bize yardım ettin dostumuz ol gitme" demiş. Mucit sincap bu teklifi kabul etmiş. Dostluk ormanında mutlu mutlu yaşamışlar.

Masalda burada bitmişşş, masal kuşu uçmuş vee tüm çocukların başana konmuş.

 

MASALIN SORULARI

1-ORMANIN KRALI KİM MİŞ?

2-ORMANIN ADI NEYMİŞ?

3-ORMANDA HANGİ HAYVANLAR YAŞIYOR MUŞ?

4-KRAL ARES ‘ NE OLMUŞ?

5-KRAL ARES’İ  İYİLEŞTİREN BİTKİNİN ADI NEYMİŞ?

6-ARES’İ İYİLEŞTİRECEK BİTKİYİ KİM SÖYLEMİŞ?

7- IHLAMURU ORMANDA KİM BULMUŞ?

Emine Nur  USLU

Emine Nur USLU

Mucize Ihlamur çocuk masalları masal oku masal sitesi en güzel masallar değişik masallar Emine Nur USLU

Mucize Ihlamur Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Mucize Ihlamur Masalı İçin Yorumlar

Sena ve annesi : Değişik bir masalmış, teşekkür ederiz

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Mucize Ihlamur Masalı