Köpek İle Kurt Masalı

Köpek İle Kurt Masalı

Eski zamanlarda bir köpek ormanda gezerken kurtla karşılaşmış. Kurt çok zayıfmış. Ayakta zor duruyormuş. Kurdun bu halini gören köpek çok üzülmüş.

- Ne kadar kötü görünüyorsun böyle, kurt kardeş, demiş. Herkes bizi düşman bilse de, biz uzaktan akrabayız. Ne oldu sana böyle? Sana yardım etmek isterim.

Kurt:

- Hiç sorma. Ağır bir hastalığa yakalandığım için uzun süredir avlanamadım. Şimdi iyileştim ama, bir av yakalayacak kadar gücüm, kuvvetim kalmadı artık. Ben de böyle aç ve susuz dolaşıyorum.

kurt köpek- Sen de üzülme, demiş köpek. Ben sana yardım edeceğim. Bu akşam sahibimin düğünü var. Akşam olunca köyün dışındaki çalılıklara gel. Ben sana düğün yemeklerinin artıklarını taşırım.

O gece kurt, köpeğin dediği yere gelmiş. Köpek ona bol bol yiyecek getirmiş. Köpek tarafından beslenen kurt, kısa zamanda kendini toparlamış. Eski gücüne kavuşmuş. Köpeğe teşekkür etmiş ve vedalaşmış.

Aradan yıllar geçmiş. Köpek iyice yaşlanmış. Sahibi onu yaşlandığı ve işe yaramaz hale geldiği için evden kovmuş. Ne yapacağını şaşıran köpek ormana dalmış. dersimiz.com

  Ormanda boş boş gezen köpek, eski dostu kurtla karşılaşmış. 

- Hoyrola? Demiş kurt. Çok  perişan görünüyorsun. Köpek içini çekip:

- Yaşlandım artık sahibimin işine yaramadığım için beni kovdu, demiş.  

Bunun üzerine kurt  :

-Biz eski dost değil miyiz? demiş. Şimdi yardım etme sırası bende. Hatırlasana, benim hayatımı nasıl kurtarmıştın. Hemen bir plân yapmalıyız, dedi.

Kısa süren bir sessizlikten sonra kurt:

- Tamam buldum! Senin sahibinin küçük bir çocuğu vardı, değil mi? Şimdi gidip ben onu kaçıracağım, sen de geri götüreceksin. Böylece sahibin seni el üstünde tutacak, demiş.

Bu sözleri söyleyen kurt, gizlice köpeğin kaldığı eve gitmiş. Herkesin uykuda olduğu sırada çocuğu ormana kaçırmış.

Sabah herkes uyanınca çocuğun yatakta olmadığı görmüş. Her tarafı aramışlar fakat, çocuğu bulamamışlar. Köylüye haber vermişler.

Bütün köylü çocuğun kaçırıldığına karar vermişler. Köylüler silahlarını alıp ormana, koşmuşlar. Ormana girip her tarafı aramaya başlamışlar.

Aramaya henüz başlamışlardaki, yaşlı bir köpeğin çocuğu geri getirdiğini görmüşler. Meğerse bu köpek yaşlı ve işe yaramaz diye evden kovdukları köpekmiş.

Bu olaydan sonra yaşlı köpeğin itibarı çok artmış. İnsanlar köpeğin kahramanlığını anlatmış. Kurtla köpeğin arasındaki bu olayı kimse anlayamamış.

dersimiz.com

Köpek İle Kurt Kurt İle Köpek çocuk masalları masal oku masal sitesi masallar masal sitesi 3 4 5 yaş masalları kısa masallar

Köpek İle Kurt Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Köpek İle Kurt Masalı İçin Yorumlar

Büşra Tekin : bayıldım gerçekten acayip efsane

Promxs : Efsane tavsiye ederim

Blinkarmy : Tavsiye ederim

Manuel NEUER : Efsane olmuş saolun

Yazılan 4 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Köpek İle Kurt Masalı