Dünya Güzeli Kız Ve İmparator Masalı

Dünya Güzeli Kız Ve İmparator Masalı

DÜNYA GÜZELİ KIZ VE İMPARATOR

 

Çok eski zamanlarda Ozuna eyaletinde, Fuji-Yama'nın eteklerinde yoksul bir karı koca yaşarmış.

Gün boyu bambu kamışı keserler sonra onları kasabaya götürüp satarlarmış.

 

Yine böyle kamış kestikleri bir gün, kalınca bir bambuyu kesince bir de ne görsünler, kamışın içinde minnacık bir kız çocuğu yatmıyor mu! Kız dünya güzeli bir çocukmuş. Gülümseyince ortalık ışıl ışıl aydınlanırmış.

 

Karı koca çok sevinmiş. Çünkü kendi çocukları yokmuş. Minik bebeği alıp evlerine götürmüşler, kendi bebekleri gibi büyütmüşler. Güzel kız büyüdükçe daha da güzelleşmiş. Yüzüne bakan bir daha gözlerini ondan alamazmış.

 

Dünya güzeli kızın haberi kısa sürede imparatora kadar gitmiş, imparator, adamlarını kızı getirmesi için göndermiş. İmparatorun adamları o gece yaşlı karı kocanın evinde gecelemişler. Hava kararmış, kandil ve mum da yanmıyormuş, ama tuhaf ve nereden geldiği belli olmayan bir ışık bütün evi aydınlatıyormuş. 

 

Sonunda imparatorun adamları bu ışığı kızın saçtığını anlamışlar. Ertesi sabah kızı kendileriyle birlikte imparatora götürmek istemişler. Ama kız gelmemekte direnmiş. Bunun üzerine, muhafızlar saraya dönüp olup biteni anlatmış. İmparator da Fuji-Yama'nın eteklerindeki bu dünya güzelini görmek için yola koyulmuş.

 

Ama bu sırada başka bir şey daha olmuş: Dünya güzeli kız ağlayarak anne ve babasının karşısına çıkmış: Sevgili anneciğim, sevgili babacığım. Bana kimsenin göstermediği sevgiyi, şefkati gösterdiniz. Sizin yanınızda mutluyum. Ama artık gitmem gerek. Benim evim Fuji-Yama'nın doruklarında.

 

Yaşlı karı koca gitmemesi için kıza yalvarmış.

Fuji-YamaAma o artık insanların arasında yaşayamayacağını söylerek gözden kaybolmuş. İmparator yaşlı karı kocanın yanında dünya güzeli kızı göremeyince Fuji-Yama'nın doruklarına çıkmış. Tam zirveye ulaştığında mağaradan ışıklar saçarak kendine doğru gelen kızı görmüş.

 

Kız şöyle demiş: 

Gerçekten bensiz olamayacağım düşünüyorsan benimle gel. Beni takip et ve benle kal, imparator severek takip etmiş kızı. ikisi de mağaranın derinliklerinde kaybolmuş. Onları bir daha gören olmamış.

 

Japon Masalı

dersimiz.com

Dünya Güzeli Kız ve İmparator Japon Masalı Japon Masalları masal oku kısa masallar çocuk masalları masal sitesi

Dünya Güzeli Kız Ve İmparator Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Dünya Güzeli Kız Ve İmparator Masalı İçin Yorumlar

Bir kiz : Değişik sonu saçma ama güzel gercekmi aceba.

Berjin YAMAN : Kısaydı ama çok güzeldi

karakuş : kısada uzunda olsa güzel

BTSjin Blackpinkjisoo : Cok kisa uzatilabilir okuyun tavsiue ederim. Ve yorum yazin cunku insanlar daha cok horumlara bakip okuyor herkes okusun cok guzel. Tavsiye ederim bebeklerede uygun

Yazılan 4 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Dünya Güzeli Kız Ve İmparator Masalı