Büyük Kanatlar Masalı

Büyük Kanatlar Masalı

Büyük Kanatlar Masalı

Vaktiyle, ormanda yaşayan bir aslan kral, çok yaşlandığı için tahtını genç ve üstün yetenekli bir aslana bırakmış.

Genç aslan, eski kralı aratmamak ve kendini ormanda yaşayan tüm hayvanlara sevdirmek için yeteneklerini ortaya koymaya karar vermiş.

Çok geçmeden bütün orman onun olağanüstü istekleri yerine getirebilmek gibi bir yeteneğe sahip olduğunu öğrenmiş. Ancak her hayvan için bunu yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere yapabildiğinden, bütün hayvanlar kraldan kendileri için en önemli olan şeyi istiyorlarmış. O da bu isteklerini yerine getiriyor, böylece onların gönlünü kazanıyormuş.

Bir gün, huzuruna bir yavru kuş getirmişler. Kuşun tek isteği büyük kanatlara sahip olmakmış. Kral onun nedenini sorduğunda;

- Kanatlarım çok küçük olduğu için çabuk yoruluyorum ve sık sık bir dala konmak zorunda kalıyorum. Oysa büyük kanatlara sahip olursam, ben de büyük kuşlar gibi uzun mesafeler uçabilirim ve diğer kuşların hayranlığını kazanırım, demiş.

Kral, çok hoşuna giden bu isteği hemen yerine getirerek, yavru kuşa bir çift büyük kanat hediye etmiş.

Aradan günler geçmiş, bir gün ormanda dolaşırken bir de bakmış ki yavru kuş kanatlarını sürüyerek toprağın üzerinde dolaşıyor.

- İşte istediğin kanatlara sahip oldun, neden uçmuyorsun? Diye sormuş.

Kuş ise;

- Ben galiba bir hata yaptım. Bu kanatlar bana çok büyük geldiği için, küçük bedenim onları taşıyamıyor. Uçayım derken hep yere düşüyorum. Oysa acele etmeyip kendi kanatlarımın gelişmesini bekleseydim, şimdi havada eskisinden daha iyi uçuyor olacaktım, demiş.

Aslan kral, kuşu bu halde gördüğü için büyük bir üzüntü duymakla birlikte;

- Üzülme, nasıl olsa eski kanatların bende duruyor. İstersen onları sana geri verebilirim, diyerek onu teselli etmeye çalışmış. Ancak kuş, eski kanatları küçük kaldığı için artık onlarla da uçmasının mümkün olmadığını söyleyince, kral yaptığı hatayı anlayıp ondan özür dilemiş.

Küçük kuşun, o kocaman kanatları taşıyabilecek kadar büyümeyi beklemekten başka çaresi de kalmamış. Yeterince büyüdüğünde ise, uzun süre kanat çırpmadığı için kasları güçsüz kaldığından, hemen uçamadığını fark etmiş. Kaslarını geliştirmek ve yeniden uçabilmek için çok çalışması gerektiğini fark etmiş.

 

dersimiz.com

Büyük Kanatlar masal oku masal sitesi çocuk masalları hayvan masalları

Büyük Kanatlar Masalı Hakkında Yorum Yazın...

  

Büyük Kanatlar Masalı İçin Yorumlar

ali : Çok güzel bir masal olmuş

Yazılan 1 yorum görüntüleniyor

Yeni Eklenen Türk ve Dünya Çocuk Masalları

Büyük Kanatlar Masalı